SBOS NIEUWS VAN 6 MAART 2023

Betaalrekening opzeggen, kan dat zomaar?

U hebt een lening lopen bij een bank en een betaalrekening. Mag ik deze rekening zomaar opzeggen? De meeste mensen die nu hun betaalrekening opzeggen en overstappen naar een andere bank, doen dat omdat ze naar een bank willen die nog een bankfiliaal in de buurt hebben of vanwege de kosten of de service. Maar pas op als je bij je huidig bank een hypotheek hebt lopen! (Bron: Volkskrant)

De moestuin voorbereiden op het voorjaar: plannen, voorzaaien en slakken bestrijden

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor de moestuin in het voorjaar. U kunt nu aan de slag met de voorbereiding, het uitvoeren van nieuwe plannen en het voorzaaien. Helaas komen met het nieuwe seizoen ook vaak de slakken weer tevoorschijn en is tijdig bestrijden verstandig. Voordat het nieuwe seizoen van start gaat is het zaak de moestuin lenteklaar te maken. Verwijder oude plantenresten, onkruid en rommel. Of u de bodem nu wel of niet omspit hangt af van persoonlijke voorkeur, maar ook van de bodemsoort. Het is in elk geval goed om de bovenste laagje los te maken. Daarna kunt u de grond verrijken met kalk en/of mest als dat nodig is. Tenslotte kunt u ervoor kiezen een mulchlaag aan te brengen. Een goede methode voor mulchen in de moestuin is de grond af te dekken met bruin, niet glanzend karton. Dek deze laag toe met een laag onkruidvrije tuinaarde. Zo krijgt onkruid dat al aanwezig is in de grond onder het karton geen licht – en dus geen kans om te groeien.  Compost verbetert tevens de bodemstructuur en maakt de grond luchtiger. (Bron: 50 Plus).

Bijna 90% van ouderen gaat stemmen op 15 maart

De animo onder ouderen om te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezing is groot. In een peiling van ANBO zegt maar liefst 90% van plan te zijn om op 15 maart naar de stembus te gaan.
4% weet nu al dat ze niet gaat stemmen;
6% weet het nog niet.

De opkomst onder alle kiesgerechtigden lag bij de vorige verkiezingen voor Provinciale Staten op 56%. Onder ouderen ligt de opkomst overigens altijd al hoger dan het gemiddelde. Een grote groep ouderen weet nog niet op welke partij ze gaan stemmen. In de peiling onder bijna 4000 ouderen zegt een op de vijf dat ze nog geen keuze hebben gemaakt. Ongeveer de helft van de senioren gebruikt een stemwijzer om te helpen bij het maken van de keuze. Ongeveer een kwart van ondervraagde ouderen baseert de keuze voor een partij uitsluitend op landelijke thema’s. Bij de helft van de senioren spelen zowel landelijke als provinciale thema’s een rol. Slechts 18% laat zich uitsluitend leiden door thema’s die in de provincie spelen. (Bron: ANBO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *