NIEUWS VAN SBOS, 25 FEBRUARI 2023

Beter samenwerken

SBOS (Samenwerkende Ouderenbonden Schagen) en WPW (Wonen Plus Welzijn) gaan intensiever samenwerken. Ze organiseren samen bijeenkomsten over onderwerpen als zingeving, levensvragen en levensonderhoud van ouderen. Directeur van WPW Peter de Wit en Voorzitter van de Samenwerkende Ouderenbonden Arthur Brand, ondertekenden op woensdag 25 januari de samenwerkingsovereenkomst. Naast hem Peter de Wit, directeur-bestuurder van de stichting Wonen Plus Welzijn.

AGENDA MAART 2023

Alle activiteiten zijn in “Onder de Acacia’s”, tenzij anders vermeld.

WOENSDAG 1 maart: Belastinginformatie. Aanvang 14.00 uur

VRIJDAG 3 maart: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

VRIJDAG 10 maart: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur). Starten met loting.

WOENSDAG 15 maart: Filmmiddag. Aanvang 13.30 uur. (zaal open 13.00 uur.)

VRIJDAG 17 maart: Bingo. Aanvang 14.00 uur (zaal open 13.30 uur).

MAANDAG 20 maart: Klassieke muziekluistermiddag: Aanvang 13.45 uur)

WOENSDAG 22 maart: Jaarvergadering ABOS. Aanvang 14.00 uur)

VRIJDAG 24: maart. Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur). Starten met loting.

Vakantiereis Duitsland

De vakantiereis in mei naar Duitsland is volgeboekt. Dit betekent dat er geen gasten meer bij kunnen. Er gaan zo 50 mensen mee, inclusief vier begeleiders.

KBO-nieuws

Aankondiging jaarvergadering

De jaarvergadering zal plaatsvinden op woensdag 12 april om 14.00 uur. Kunt u alvast noteren in uw agenda.

ABOS-nieuws

Jaarvergadering

ABOS houdt haar jaarvergadering op woensdag 22 maart  in ‘Onder de Acacia’s”. Alle leden en gasten zijn hartelijk welkom. De vergadering zal worden opgeluisterd door plaatsgenoot en muzikant. Jan Valkenier. Mooie liedjes, gedichten, lekkere koffie met iets lekkers en een drankje en een hapje. staan garant voor een onderhoudende en gezellige middag. Aanvang: 14.00 uur.

Wat anderen doen

Gratis foto's van KopjesAan tafel

In de Grote kerk op de Markt in Schagen wordt zondag 5 maart weer een gezellige ‘Aan tafel!’- middag gehouden. Aanvang 15.45 uur einde 18.00 uur.  De kerk is open vanaf 15.20 uur. Er is koffie, een maaltijd en muziek. Iedereen is van harte welkom. Opgave vóór woensdag 1 maart bij Truus Folkertsma (0224) 298403) of Ineke Draijer (0224) 296794.

Belastinginformatie

Op woensdag 1 maart om 14.00 uur begint de voorlichtingsbijeenkomst over de belastingen. Door corona is deze bijeenkomst al een paar keer niet gehouden. Gelukkig kan het weer. Kees Rodenburg neemt met u de nieuwste  veranderingen door op het gebied van de inkomstenbelasting. Zo zijn er wijzigingen op het gebied van vermogen en wonen die u moet weten. Noteer 1 maart en het tijdstip van twee uur. Entree is 3 euro met daarbij inbegrepen twee maal koffie of thee, tijdens binnenkomen en pauze

Huren

Het is mogelijk dat derden ruimte huren in ons gebouw “Onder de Acacia’s”. We kunnen wat meer huurders gebruiken. Ook omdat dit geld in het laatje brengt. Kent u verenigingen en mensen die op zoek zijn naar zaalruimte? Verwijs hen door naar onze beheerder Nico Bellis. Zijn telefoonnummer 06 212 33 700.

Wanneer zit u aan een koop vast en wat als het product niet aan de verwachtingen voldoet?

U heeft 14 dagen bedenktijd als u iets heeft gekocht van een verkoper aan huis. “De verkoper moet bij de verkoop ook altijd een formulier achterlaten waarmee u de dienst of koop weer kunt ontbinden. Dit heet een herroepingsformulier. Krijgt u dat formulier niet, dan mag u de opzegtermijn van 14 dagen met maar liefst 1 jaar verlengen. En in die periode kunt u het contract alsnog ontbinden.” Doe dit met een aangetekende brief. Een voorbeeldbrief vindt u op de website van ACM Consuwijzer.

 

Acceptgiro verdwijnt per 1 juni

Maar het papieren overschrijfformulier blijft bestaan. Voor ouderen die niet digitaal willen bankieren is dit een troost. Maar er is nog iets: honderd goede doelenorganisaties hebben de handen ineengeslagen en afgelopen tijd een alternatief ontwikkeld, genaamd ‘Mijn eenmalige gift’. Een specifiek voor goede doelen ontworpen eenmalige machtiging die praktisch hetzelfde werkt als de Acceptgiro.  U vult de kaart in met de pen en doe hem in de meegestuurde retour envelop die u opstuurt naar het goede doel. Dus niet naar de bank.

Zo weet u of uw wachtwoorden op straat liggen

Voor bijna iedere online dienst gebruiken we tegenwoordig een account en laten we persoonlijke gegevens achter. Maar dit is niet altijd zonder risico. Wat als een online platform te maken krijgt met een datalek? Dan liggen uw gegevens op straat. Met deze tips weet u of u onmiddellijk actie moet ondernemen. Ga naar de website ‘Scattered Secrets’ en scroll naar beneden. Deze website is gemaakt door de Nederlandse ethisch hacker, Ricky Gevers. U vult uw e-mailadres in en de website controleert of deze voorkomt in gelekte databases. Bij dit platform komt u niet alleen te weten bij welk account u uw wachtwoord moet wijzigen, maar ook wat het wachtwoord daar is. Hierdoor weet u welk wachtwoord u niet meer moet gebruiken op andere plekken. (bron: Max)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *