Nieuws van 19 februari 2023

cid:image001.jpg@01D9438B.180B7720

                                                       

Rouw   

Hoe ga je om met iemand die rouwt. Het is best lastig om om te gaan met rouwende mensen. Het is soms een beetje eng, want voor je het weet zeg je iets verkeerds. Maar hoe ga je dan eigenlijk wel om met iemand in rouw? Wij kennen vast mensen die hun partner of kind hebben verloren aan de dood en weten hoe verdrietig mensen kunnen zijn. Probeer je hen te troosten of ontlopen we hen omdat we niet weten hoe je troost kan geven. Weet je dan de juiste dingen te zeggen? Soms is niets zeggen ook veel waard. Hoe dan ook, ik vond een mooi artikel in de krant over rouw en heb ik deze als bijlage bij deze mail gevoegd. De moeite waard om het te lezen.

Activiteiten

MAANDAG 20 februari: Klassieke muziekluistermiddag: Aanvang 13.45 uur

VRIJDAG 24: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).

VRIJDAG 24: Klaverjassen. Aanvang 13.30 uur (zaal open 13.00 uur).

Muziekmiddag morgenmiddag 20 februari

IMG-20220611-WA0002 Samen naar klassieke muziek luisteren op maandag 20 februari, wees welkom! Ja, beste mensen de éérste middag in het nieuwe jaar is, door toedoen van allerhande ongewenste virussen, verschoven naar februari.  Zelfde plaats, zelfde tijd, zelfde mooie muziek en dezelfde gezelligheid. Het programma is veilig opgeborgen en minstens 15 maal gekopieerd en…. wat in het muziekvat zit, verzuurt niet! Onkostenvergoeding 2,50 euro. Koffie en thee zijn gratis.
De deur gaat al om 13.15 uur open! Gegroet en tot ziens! Ad Hasselton, 0224 -227412.

Belastinginformatiemiddag op 1 maart

Er komt weer een bijeenkomst over Belastingen door Kees Rodenburg. Noteer maar alvast: woensdag 1 maart om 14.00 uur in “Onder de Acacia’s”. Kees zegt dat hij al bezig is met de voorbereiding. U weet het dat de inkomstenbelasting een taai onderwerp is en daarom is het goed dat u uw licht opsteekt bij de deskundige die Kees eenmaal is. Entree is 3 euro met daarbij inbegrepen twee maal koffie of thee, tijdens binnenkomen en pauze.

Ouderenbonden doneren voor Turkije

Persbericht: Leden van de ouderenbonden in Schagen hebben spontaan geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Dit gebeurde tijdens de filmmiddag die de bonden hadden georganiseerd voor hun leden op 15 februari in hun activiteitengebouw “Onder de Acacia’s.“ Er is € 211,15 opgehaald. Normaal betalen de bezoekers entreegeld maar besloten werd de opbrengst helemaal ten goede laten komen aan de hulpactie op giro 555. Het opgehaalde bedrag is een stuk hoger dan de opbrengst van enkel het betalen van het entreegeld (Bron: Noordkop Centraal).

Abdij Egmond

De busreis op 1 juni is volgeboekt.

Vakantiereis naar Duitsland

De SBOS-vakantiereis naar Duitsland in mei is volgeboekt. Er gaan 50 mensen mee, inclusief vier begeleiders.

Jaarvergadering 22 MAART met muzikant Jan Valkenier

Kom naar de gezellige jaarvergadering van ABOS! Deze vindt plaats op woensdag 22 maart  in ‘Onder de Acacia’s”. Alle leden en gasten zijn hartelijk welkom. De vergadering zal worden opgeluisterd door plaatsgenoot en muzikant Jan Valkenier.  Mooie liedjes, gedichten, lekkere koffie met iets lekkers en een drankje en een hapje staan garant voor een onderhoudende en gezellige middag. Aanvang: 14.00 uur.

Nieuwe film: Himalaya

Wilt u al weten wat de volgende film is die straks in maart wordt vertoond? De werkgroep Films heeft alle 12 films van Fawlty Towers (John Cleese en zijn silly walks!!) in handen gekregen. Een recept voor een middagje lachen.

Worden we in de maling genomen?

Terwijl consumenten diep in hun beurs moeten tasten om de week zonder kleerscheuren door te komen, lezen we van enorme winsten die grote ondernemingen maken met dank aan de oorlog in Oekraïne en de torenhoge inflatie. Voorbeelden? Ahold maakt 2,5 miljard euro winst, Shell 38,5 miljard, ING 3,7 miljard, ABNAMRO (staatsbank) 1,9 miljard en Heineken 4,5 miljard euro winst. Het geld klotst daar tegen de klippen op. Wie gaan er met dit geld vandoor? De aandeelhouders. Absurd en pervers. Op overwinsten van oliemaatschappijen is Europese belasting ingesteld, maar voor de andere bedrijven geldt dit niet. Zij de lusten, wij de lasten. Dit kan zo niet doorgaan.

Rijbewijs afgenomen? Is dat terecht of leeftijdsdiscriminatie?

Dit maakt de heer Segers mee. Hij neemt op een kruispunt de verkeerde afslag en rijdt daardoor een paar meter tegen het verkeer in. Hij corrigeert zijn fout snel, maar krijgt alsnog een bekeuring wegens spookrijden. Vanwege zijn leeftijd maakt de agente ook melding bij het CBR. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moet hij een theorie-examen en rijvaardigheidstest doen. De heer Segers voelt zich gediscrimineerd. Hij denkt dat een jongere automobilist slechts een boete gekregen zou hebben. Is hier sprake van leeftijdsdiscriminatie als het gaat om de rijvaardigheid van ouderen? In het geval van de heer Segers staat er in het rapport dat de politie opstelt dat hij vanwege zijn leeftijd doorgestuurd wordt. Namens de heer Segers gaat zijn advocaat in bezwaar tegen de beslissing van het CBR om zijn rijbewijs in te trekken. Hij laat de rechter de zaak bekijken. Voordat de zitting plaatsvindt, laat het CBR weten dat de klacht van Segers gegrond is verklaard. Hij krijgt zijn rijbewijs weer terug zonder een test te hoeven doen. Meneer is blij zijn sociale leven weer op te pakken (Bron: Meldpunt). Moraal van het verhaal: neem niet alles aan voor zoete koek!

Nieuwe leden ook in 2023

Zoals u weet blijven mensen zich aanmelden bij ABOS. Het bestuur vindt dit fantastisch. De doelstelling is 250 leden. We zijn goed op weg want het zijn er nu 230. Nog twintig te gaan en de vlag kan uit. Voor elk nieuw lid ontvangt de aanbrenger een Makadobon van tien euro. Wordt de partner ook lid, dan ontvangt u twee van deze bonnen. U kunt uw nieuwe lid doorgeven aan Leo Wilms, die de ledenadministratie bijhoudt! Zijn telefoonnummer is 06-53413898, maar u kunt dit ook doen per e-mail. Hier is zijn adres: wilmskoops@quicknet.nl

Het nieuwe lid ontvangt een raamthermometer.

Informatie Digitale Overheid

Hebt u hulp nodig bij het afwikkelen van digitale overheidszaken? Dan kunt u terecht in de bibliotheek in Schagen. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In Schagen kan men terecht op donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Digitale hulp

Hebt u problemen met uw computer, tablet of printer?  Neem contact op met Pieter den Toom, de webmaster van SBOS. Hij wil mensen helpen die digitale hulp kunnen gebruiken. Hij wil graag als vrijwilliger bijspringen. Hij woont in Schagen en dan zijn afstanden geen probleem. Hij is bereikbaar via het email adres:  help@dentoom.net

Hulp nodig? Stuur hem een mailtje. Hij heeft al verschillende mensen geholpen. Aarzel dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *