NIEUWS 27 AUGUSTUS 2023

Energieplafond verdwijnt

Tot 31 december 2023 bent u door het prijsplafond nog beschermd, mochten er opnieuw extreme prijsstijgingen komen. Maar hoe zijn de vooruitzichten voor 2024? Wat daarvoor in de plaats gaat komen, is nog niet duidelijk. Energie-expert Joris Kerkhof van vergelijkingssite Independer schrijft dat het ministerie van Economische Zaken aan nieuwe ingrepen werkt. “In het voorjaar zijn daar een aantal opties voor beschreven, waaronder ‘gericht prijsplafond’ en een verlaging van de gasbelasting onder de 800 m3. Vlak voor Prinsjesdag (19 september 2023, red.) verwacht ik dat de maatregelen voor 2024 bekend gemaakt gaan worden.

Reünie van de 6-daagse busreis naar Duitsland op woensdag 27 september.

Laten we nagenieten van de prachtige bus reis naar Bitburg in de Südeifel. Een reis waarin veel excursies waren opgenomen, zo noemen we een paar uitstapjes op; het middeleeuws stadje Bernkastel-Kues, hier maakten we eerst en mooie rondvaart over de Moezel; Trier, de oudste stad van Duitsland; Echternach met zijn prachtige klooster en binnenstad; Losheim met het Kribben Museum; het Bitburger biermuseum, wat was het daar warm en wat kwam dat biertje daar goed van pas! Er moest in die dagen natuurlijk ook nog worden geshopt, ook daar bezochten we leuke plaatsjes voor. In Brüggen was het heel gezellig shoppen en het plaatsje was niet te groot en had leuke terrasjes. De reis naar Bitburg in de Südeifel, was een reis waar veel over is nagepraat. Kom woensdag 27 september naar “Onder de Acacia’s”, om 14.00 uur en maakt der reis nog één keer mee!

WPW voorlichtingsmiddag

Stichting Wonen Plus Welzijn biedt inwoners vanaf 75 jaar, die zelfstandig wonen, een voorlichtingsmiddag aan op woensdag 6 september van 15:00 uur tot 17:30 uur aan de Loet 10 te Schagen. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende onderwerpen worden besproken zoals langer zelfstandig wonen, gezondheid en zorg, sociale contacten en activiteiten en mantelzorgondersteuning. Deze onderwerpen worden toegelicht door medewerkers van Wonen Plus Welzijn en diverse gastsprekers. De bijeenkomst zal ongeveer anderhalf uur duren en er zal koffie en thee worden geschonken. Omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is, vragen wij u zich vooraf aan te melden. Dit kan via ons servicepunt. Het telefoonnummer van het servicepunt is 0224-291042. U kunt ook een mail sturen naar schagen@wonenpluswelzijn.nl

Klassieke Muziekmiddag wordt verbreed

Het accent komt niet meer hoofdzakelijk op klassiek te vallen en wellicht is het mogelijk om weleens livemuziek te realiseren. Als dat zou kunnen!  De uitslag van de mini-enquête van december 2022 speelt mee in de gedachten. De middagen krijgen een andere naam.  De intentie is duidelijk: meer mensen interesseren voor onze muzikale, gezellige samenkomsten, zodat we door kunnen gaan met het reeds, vanaf najaar 2014 begonnen initiatief. Startdatum is maandag 18 september. Aanvang: 13.45 uur.

Wat gebeurt er met uw AOW als uw partner naar het verpleeghuis moet?

Als u getrouwd bent en uw partner noodgedwongen naar het verpleeghuis moet, is dat een ingrijpende verandering voor u beiden. Uw partner gaat naar een verpleeghuis verhuist en u blijft thuis wonen. U staat voor een keuze. U woont niet meer samen, maar voor de wet zijn jullie nog altijd (huwelijks)partners. U kunt uw AOW voor samenwonenden behouden, maar u kunt ook besluiten om allebei een AOW voor ongehuwden te nemen. Als u wel een partner heeft, maar niet getrouwd bent, gelden er weer aanvullende voorwaarden om uw AOW voor samenwonenden te behouden. Daarover kunt u meer lezen op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).  Als u overstapt naar een AOW voor ongehuwden krijgt zowel uw partner als uzelf een hogere AOW-uitkering, waardoor uw inkomen logischerwijs omhoog gaat. Dat klinkt voordelig, maar houd er wel rekening mee dat dit u indirect juist meer geld kan kosten. Want een hoger inkomen kan leiden tot een hogere inkomstenbelasting, terwijl u mogelijk minder zorg- en huurtoeslag ontvangt. Daarnaast zit u met de kosten voor het verpleeghuis waar u partner verblijft.

Huren

Kent u behandelaars die ruimte zoeken? Het is mogelijk dat derden ruimte huren in ons gebouw “Onder de Acacia’s”.  We kunnen wat meer huurders gebruiken. Ook omdat dit geld in het laatje brengt. Kent u verenigingen en mensen die op zoek zijn naar zaalruimte? Verwijs hen door naar onze beheerder Nico Bellis. Zijn telefoonnummer 06 212 33 700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *