NIEUWS 13 MAART 2023

Klassieke Muziekmiddag

IMG-20220611-WA0002 Klassieke muziek, derde maandag van de maand , dus morgen 20 maart! Voor deze samenkomst gaan de meeste stemmen gelden en gaan we een keuze maken uit onze discografie! U weet ‘t, we hebben een doos met 42 klassieke CD’S met uitgebreide toelichtingen die we te weinig gebruiken. U krijgt een numeriek overzicht van de componisten waaruit u uw favoriete muziek kunt kiezen en voor zover de tijd het toelaat, draaien we de meest gekozen componisten. Was u ook aanwezig op de muziekmiddag in februari, dan heeft u het overzicht toen al meegekregen om thuis rustig uw favoriete componist  te bepalen.

Om 13.15 gaat de deur open om dan om 13.45 te starten. Wees welkom, beste mensen, tot dan! Ad Hasselton, 0224-227412 adhasselton@hotmail.nl

AOW gaat omhoog per 1 juli

Omdat het minimumloon twee keer per jaar wordt aangepast werkt deze verhoging door in de AOW-uitkeringen. Het huidige bedrag per maand van € 968,84 stijgt daardoor naar € 988,15. Voor alleenstaanden zijn de bedragen € 1.425,80 en € 1.454,15. Deze bedragen zijn exclusief de Inkomensondersteuning (IOAOW).

Huren

Het is mogelijk dat derden ruimte huren in ons gebouw “Onder de Acacia’s”.  We kunnen wat meer huurders gebruiken. Ook omdat dit geld in het laatje brengt. Kent u verenigingen en mensen die op zoek zijn naar zaalruimte? Verwijs hen door naar onze beheerder Nico Bellis. Zijn telefoonnummer 06 212 33 700.

Hoe voorkom ik dat de erfenis ‘in verkeerde handen’ valt?

De vragensteller heeft het niet over zijn eigen erfenis, maar over die van zijn ouders. Hij is bezorgd dat zijn ouders dement worden, in een verpleeghuis belanden en dat vervolgens de erfenis opgaat aan hoge bijdragen voor zorg. Wat er kan gebeuren: een van beide ouders overlijdt en de ander belandt in het verpleeghuis. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? .

Te weinig toiletten langs wandel- en fietspaden

Een wandel- of fietstocht in de natuur is niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat er te weinig toiletten zijn langs de route. De Toiletalliantie vraagt extra aandacht voor dit tekort. In een onderzoek van de Toiletalliantie zegt 45% van de ondervraagden dat ze het afgelopen jaar wel eens eerder dan gepland naar huis zijn gegaan vanwege hoge nood. 22% ziet soms helemaal af van een uitstapje in de natuur. Een hogere leeftijd speelt daarbij vaak een rol (17%). “We staan er niet vaak bij stil, maar voor veel mensen geldt dat ze uit veiligheid soms liever thuisblijven,” zegt Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting, namens de Toiletalliantie. “Het beperkte aanbod aan toiletten langs wandel- en fietspaden heeft hierdoor direct invloed op hun kwaliteit van leven.”

Eén reactie

  1. Verbaasd dat een verpleegtehuis onder de groep ‘verkeerde handen’ valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *